In a rollercoaster of emotions....
Door: Yvonne Tromp
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
23 Maart 2008 | Canada, Hamilton
De vorige update is alweer even geleden en vond het hoog tijd om jullie weer even bij te kletsen over mijn leventje hier in Canada, wat zich op dit moment helaas in een emotionele rollercoaster bevind. Inmiddels heb ik velen van jullie op de hoogte kunnen brengen, maar voor de lezers die nog niet op de hoogte zijn...wij zijn vorig weekend slachtoffer geweest van een mega brutale inbraak waarbij ons huis compleet leeggeroofd is...Op de nacht van 15 op 16 maart heeft een man onze buitendeur weten te forceren terwijl mijn huisgenootjes en ik allemaal op stap waren. In meerdere ladingen heeft hij veel van onze spullen (laptops, rugzakken, dvd's, digitale camera's, mobiele telefoons, eten etc.etc.) mee weten te nemen en heeft hij dit naar zijn appartement gesleept, op ongeveer 100 meter van ons huis vandaan. Toen Lisa (mijn huisgenootje) met haar vriend thuis kwam tegen half2 's nachts betrapten ze deze kerel op heterdaad in ons huis, en hebben ze 911 kunnen bellen toen ze gelukkig nog buiten stonden. De inbreker had Lisa en Alan dus niet gezien, en ongestoord was hij doorgegaan en niet veel later met tassen vol vertrokken, terwijl Lisa nog met de politie aan de telefoon was. Maar omdat die kerel 2 bij 2 was, konden Lisa en Alan niks anders doen dan toekijken hoe hij er met onze spullen vandoor ging...Tegen de tijd dat de politie was gearriveerd was de kerel dus al gevlogen, maar geluk bij een ongeluk kwam hij terug voor een volgende lading (!) en heeft de politie hem in de kraag kunnen vatten. Na een illegale huiszoeking (normaal zouden ze moeten wachten tot officiële toestemming om zijn appartement te mogen doorzoeken), vond de politie zijn vriendin samen met het grootste gedeelte van onze spullen terug. Geluk voor ons bracht de politie alles gelijk weer bij ons terug...en waren we dezelfde nacht weer de eigenaar van..onze eigen spullen.
Niet op de hoogte van dit alles, kwam ik vrolijk tegen half 5 's nachts thuis van een mega leuke avond stappen in één van de nieuwste clubs in Toronto. Thuisgekomen trof ik meerdere politie auto's aan en ons huis vol met mn huisgenootjes, vrienden en politiemensen....en een huis in een complete chaos met eten en persoonlijke spullen echt overal! In vogelvlucht werd mij alles verteld wat er gebeurd was, en een flashback van gevoelens en beelden van de inbraak twee jaar geleden in Groningen kwamen weer naar boven. Geluk voor mij kwam ik erachter dat, op mijn Nederlandse mobiele telefoon en nog wat kleine dingen na, alles weer terug was....Maar voor Lisa, die het ergste getroffen was van ons allemaal, misten we nog steeds haar laptop, digitale camera, dvd-speler, en nog veel meer...waar hij dit heeft gedropt is tot op heden nog onbekend en waarschijnlijk zien we al dit nooit meer terug.
Deze gebeurtenis heeft echt super veel invloed op ons gehad en heeft het nog steeds, omdat deze brutale K*@#zak niet langer vast gehouden kon worden dan één nacht, omdat de politie op "illegale" wijze onze spullen terug heeft gevonden in zijn appartement en normaal zouden ze moeten wachten op officiële toestemming voor huiszoeking...we kunnen dus geen aanklacht indienen waardoor ze hem langer vast konden houden voor inbraak....(wat kan de wet soms krom zijn!!)....Het is nu dus een super naar idee dat hij sinds vorige week zondag gewoon weer in zijn appartement zit, maar we proberen zoveel mogelijk elkaar te steunen, en ook van buren en vrienden hier krijgen we veel steun....
En ook iedereen thuis wil ik bij deze bedanken voor alle lieve mailtjes....ook al zitten jullie ver weg en voelt dat ook zo, zeker op momenten als deze...het is super om te weten dat jullie ook in Nederland er voor me zijn om me mentaal te steunen.
Op dit moment gaat het redelijk goed met mijn huisgenootjes en mij, en proberen we gewoon weer verder te gaan...live goes on....en wat is het beter om dat te doen met social events die wat afleiding bieden in the big city...juist Toronto!!!
De kaartjes waren al even binnen maar woensdag 18 maart was het dan zover..mijn eerste NBA game...the Raptors vs. Miami Heat!!! Samen met nog 6 mensen uit mijn lab heb ik de game bezocht en heb ik de meest grote sterren zien spelen in een mega grote arena!! En alsof dat nog niet genoeg was, ben ik afgelopen vrijdag met drie vrienden naar de NLL geweest, wederom in Toronto!! Een lacrosse game op nationaal niveau waar we The Toronto Rocks vs.Edmonton Rush hebben zien spelen. Echt super leuk om mee te maken en weer een game live gezien dat ik van mijn lijstje kan strepen!
Naast de supervervelende gebeurtenis gaat het verder dus wel goed hier. Het onderzoek loopt als een trein en vorige week zondag heb ik mijn laatste filmdag gehad...the ice hockey season is over! De analyses zijn in volle gang en gaan tot op heden erg goed. Verder heb ik vorige week versterking gekregen van het Dutch Front....Een studente BW van de universiteit Nijmegen gaat hier een half jaar stage lopen in het fysiologie lab. Sinds de eerste dag dat we elkaar ontmoet hebben klikt het super goed, en hebben we al super veel dingen samen gedaan. Het is echt top om weer even wat bekends om je heen te hebben...en natuurlijk Nederlands te praten!
Het Dutch Front wordt deze week nog verder versterkt, want ik krijg vanaf donderdag een lang weekend bezoek van een vriend van mij uit Groningen, die nu in Boston zit voor een stage van 6 maand. Echt super veel zin in, dus dit weekend ga ik weer de toerist spelen!
Zoals ik in mijn vorige bericht ook al zei gaan de maanden super snel, en op dit moment ben ik bezig mijn reis uit te stippelen voor de maanden juni en juli. De cruise die ik ga doen aan de oostkust, tussen Vancouver Island en Mainland in, is inmiddels geboekt en zoals het er nu naar uitziet gaat deze week mijn treinreis geboekt worden!! Leuke dingen dus om mee bezig te zijn en naar uit te kijken...en hopelijk leidt het mij genoeg af van het gevoel onveilig te zijn in mijn eigen huis.
Dit was het weer...en zo te zien weer lang genoeg. Nogmaals iedereen bedankt voor al jullie steun! Ik zal nog heel wat moeilijke dagen gaan krijgen, maar uit ervaring (helaas) weet ik dat dit tijd nodig heeft om te slijten....maar we houden de moed erin...en gaan er maar vanuit dat hij het niet in zijn hoofd haalt hier nog eens langs te komen....
Voor de NBA en NLL foto's check even mijn site (www.yvonnetromp2.mijnalbums.nl; ww yvonne) En verder wil ik iedereen een hele dikke knuffel geven....tot de volgende update!!!
Cheers!
24 Maart 2008 - 01:37
Koen:
He Yvonne! Nog een paar nachtjes en dan is het zover. Vet he zo'n game? Ik heb de celtics ook al gezien, en als ik ergens nog een spaarvarkentje vind ga ik kijken voor play-off tickets. Hier alles goed. Succes nog de komende dagen en tot donderdag! Liefs Koen -
24 Maart 2008 - 09:52
Fransieee:
Eey meissie,
Allereerst vindt ik het jammer dat je niet meer foto's cq filmpjes hebt gemaakt van die cheerleaders... Je moet immers de mannelijke lezers ook tevreden houden ;-) Maar super dat je dit allemaal gedaan hebt. Nog ff en dan kan je de rest van Canada onveilig gaan maken!
Ciao Bella -
24 Maart 2008 - 19:08
Sabine:
He Yvonne!
Wat ongelooflijk k*t dat dit moet gebeuren, joh! Hopelijk kun je het snel van je af zetten... Koen kan daar vast mee helpen! Heel erg veel plezier met z'n tweeen en geniet van de toeristenrol!
Kus, Sabine -
26 Maart 2008 - 13:58
Martin:
Hey meissie, ben blij dat ondanks die heftige dingen ook weer heel wat positieve en leuke dingen opt programma staan voor de komende tijd!! snel je onderzoek maar afronden en de toerist uithangen! :p Dikke knuf!
Martin -
26 Maart 2008 - 19:48
Patrick:
Hey miss,
Ben blij dat je beetje bij beetje weer opkrabbeld en dat je je nu richt op je onderzoek en de leuke dingen. De tijd vliegt voorbij en ik hoop dat dat met je herinnering aan dit voorval ook zo mag zijn. Hou je taai. Kus -
31 Maart 2008 - 12:18
Veroni:
Hai Yvon,
Moedig hoor, dat je gewoon lekker doorgaat waar je mee bezig was, ondanks zo'n nare vent!! Super! Succes met je onderzoek, klinkt allemaal erg goed.
Kus! -
31 Maart 2008 - 16:34
Sabine:
He Yvonne!
Superbedankt voor jullie lieve sms zaterdag! Dat je daar aan denkt! Hebben jullie leuk en gezellig weekend gehad? Ik heb een erg gezellig en druk weekend gehad in Lichtenvoorde. Donderdag vier ik het hier in Nijmegen. Heel veel succes en plezier nog daar!
Dikke kus, Sabine