Trick or treat!!!!
Door: Yvonne Tromp
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
05 November 2007 | Canada, Hamilton
Naast mn onderzoek ben ik de afgelopen weken verder met name met de voorbereidingen voor SCAPPS bezig geweest!!...Ja, het aftellen is begonnen, want aankomende zaterdag sta ik op een internationaal congres in Windsor een presentatie te houden!! Vind het nog steeds echt doodeng om daar straks te staan en in het Engels te presenteren, maar ja...het wordt wel echt een super ervaring natuurlijk!! En daarnaast een super kans om alle grote namen in mijn 'vakgebied' te zien!
Verder heb ik twee weken terug mijn meest grandiose aankoop gedaan...Want na twee maanden lang elke dag een half uur heen en een half uur te lopen, besloot ik dan toch eindelijk om een fiets te kopen!! Na een kort bezoekje aan MacCycle was ik de trotse eigenaar van een crappy mountainbike....Oftewel een studentenbike wat crappy genoeg is om niet gestolen te worden, maar goed genoeg is om het een jaartje vol te houden...En wat scheelt dat een tijd!!... ben nu elke dag binnen 10 minuten op het lab!
Naast het harde werken ook deze weken weer genoeg tijd gehad voor de social events en vorige week vrijdag meegedaan aan een heuze Amazing Race!! Samen met Josh en Mike, vormden we team blue...en na onze outfits samen te hebben gesteld was team blue ready to go!! Met verschillende clues in handen die we moesten oplossen, renden we naar verschillende plekken op de campus en daarbuiten, waar we de meest uitdagende opdrachten moesten uitvoeren. Van het eten van 6 droge crackers binnen een minuut (...en dat klinkt een stuk makkelijker dan het is...), tot het slaan van balletjes in bekers op een tafeltennistafel...waar elke beker voor een shot alcohol stond....(en met “straf”shots bier als het niet luktte binnen 5 pogingen), tot het beklimmen van een ware klimtoren van 50 foot hoog (ongeveer 15 meter dus)...En omdat ik de aangewezen teammember was die niet mocht drinken tijdens het spel, mocht ik naar boven om de eindopdracht uit te voeren! Echter...voor we naar boven mochten, moest toch echt eerst een klimoutfit aangemeten worden....en tsja,...daar hadden we nu even echt geen verstand van....had ik toch beter op moeten letten tijden de klimuurtjes op Kardinge (of naar jouw uitleg myke...:S) Maar uiteindelijk na een tijdje krijgen we goedkeuring van de kliminstructeur om naar boven te gaan, en begin ik mijn avontuur op de palen van de toren en vind ik op aanwijzing van Josh mijn weg naar boven. Het klimmen is echt super leuk, en na alle opdrachten uitgevoerd te hebben op de tussenliggende plateau's krijg ik de permissie van de kliminstructeur om naar beneden te abseilen. Wat een gave opdracht!!! Helaas eindigen we met ons team als derde, maar dat weerhield ons er niet van om de dag af te sluiten met een pintcher bier in The Phoenix en tot slot een avondje bowlen at university plaza.
De week vorige week afgesloten met de voorbereidingen voor...Halloween!!! Samen met mn roomies opzoek gegaan naar pompoenen en zondag besteed aan mijn eerste Pumkin Carving!! Wat een leuke bezigheid...compleet uitgeleefd op de pompoen en de meest wonderlijke creaties in de pompoenen gecarved...Daarnaast ook de rest van het huis versierd met spinnenwebben, slingers, en lichtjes...laat de kids maar komen!! Naast alle versieringen moest er natuurlijk ook nog een outfit komen voor de Halloween Party bij Mel en Yazz thuis. Uiteindelijk geslaagd en compleet gehesen in een gouden outfit, gouden zonnebril en gouden dollar-ketting was ik klaar voor de party.....Gold Member was born!! Met zo'n tien man Halloween gevierd en ondertussen de kleine kids, gehuld in de meest adorable outfits,.... "trick-or-treat!!"...aan de deur voorzien van some candy!! De avond doorgebracht met veel eten, drank (mn eerste ervaring gehad met de Noord-Amerikaanse traditie van jelly shots)...en een potje pictionary!! En ja, ook ik mocht mn creaties laten zien, helaas snapte ik de woorden niet altijd even goed...haha!! Maar gelukkig bracht een dictionary uitkomst en lukte het toch om alle woorden te tekenen. Tot een uurtje of 12 bij Yazz en Mel doorgefeest, en thuisgekomen met mn roomies nog een afterparty gehouden en natuurlijk nog even een fotoshoot gehouden met al onze outfits!!!
Nadat ik het al vier weken op rij had uitgesteld, vanwege het slecht weer, was het gister dan toch eindelijk zover...the Niagara Waterfalls!!! Samen met Mark, Claudia en Dave de roadtrip aangegaan en na een uurtje rijden komen we aan in Niagara. Opzoek naar een parkeerplaats rijden we al langs de watervallen...en in één woord....speechless...wat is dit gaaf!!! De eerste indruk voldoet aan alle verwachtingen. Na de auto geparkeerd te hebben, komen we met een kleine wandeling aan bij de mensenmassa bovenaan de Horsshoe Falls (aan Canadese zijde ....en zoveel mooier dan de Amerikaanse!!!...spreekt een trotse Canadese :)
Van een 57 meter hoge rots stort het water omlaag en verdwijnt in de enorme nevelwolk!! Een enorm geluid aan vallend water, en wat een diepte!! Al wandelend lopen we langs de Horsshoe Falls en onderweg stop ik als toerist natuurlijk bij elk uitkijkpunt...kan het nog steeds niet geloven dat ik bij één van de grote wereldwonderen op aarde sta. Omdat de Maid of Mist-boottocht waarschijnlijk toch iets te koud is, besluiten we om de Journey behind the Falls te doen. Bij het toeristencentrum sluiten we ons aan in de rij en voor zo’n 12 dollar krijgen we een fantastisch gele poncho in onze handen en brengt een lift ons in de tunnels achter de waterval. Door een reeks van tunnels lopen we eerst naar de uitkijkpunten achter de waterval en echt fantastisch om te zien, maar wel een rare gewaarwording, dat je tegen een muur van water aan zit te kijken en wat zo dik is dat hij het daglicht tegenhoudt!! Ook heel bizar is het als we te horen krijgen dat de watervallen door erosie elk jaar nu zo'n 30 cm verschuiven. En dat blijkt sinds 1678 tot 2005 nu al bijna 11 kilometer te zijn!!
Door de tunnels verder doorgelopen naar het uitkijkpunt bijna aan de voet van de waterval...en hier merken we dat we de poncho’s inderdaad wel nodig zijn...wat gaaf!!! Na een enorme fotoshoot, onze wandeling weer doorgezet langs de boulevard en met een prachtig uitzicht over de American Falls en terugkijkend op een enorm mooi uitzicht over de Horshoe Falls, uiteindelijk richting Clifton Hill gelopen....een straat met allerlei attracties, bioscopen, musea en restaurants...Kortom: a strip full with tourists!! Maar omdat we honger hebben toch maar in dit gebied een restaurant opgezocht en bij Rainforest Café naar binnen gelopen....Een restaurant compleet omgetoverd tot een jungle...met overal bomen en lianen...enorm grote dieren die bewegen, enorme aquaria met vissen en om het kwartier een ware thunderstorm!!!
Na de lunch doorgereden naar het volgende uitzichtpunt: de Whirlpool!! Een plek op ongeveer 4.5 km van de watervallen vandaan, waar de rivier een scherpe bocht maakt, en waardoor een woeste draaikolk ontstaat, die tot één van de gevaarlijkste stukken rivier in heel Noord-Amerika behoort!! Na een korte stop en tig pics rijker, weer in de auto gestapt en op weg gegaan naar Niagara-on-the-Lake. Onderweg langs de vele wineries gereden en besloten bij eentje te stoppen. Helaas was er net een groep binnengekomen voor een rondleiding, dus zat er voor ons geen wijn proeverij in... Wel super leuk om even te zien hoe het daar in zn werk gaat, en de omgeving met alle wijnranken is echt prachtig!! Vanuit de winery doorgereden en de auto geparkeerd in Niagara-on-the-Lake..en zoals "the bible" (alias Lonely Planet) al zei....een werkelijk idyllisch dorpje. Met een straat vol met de meest lieve souvenirs winkeltje, kledingwinkeltjes, bakkerijen etc. weten (vooral Claudia en ik) ons prima te vermaken!!
Vandaag lekker bijgekomen en me aan het voorbereiden op komende week, want dit gaat een enorm drukke en spannende week worden... Maandag en dinsdag zal ik nog werken op het lab en hopelijk nog wat vorderingen maken in mn onderzoek. En dan staat woensdag de vier uur durende roadtrip op het programma....op naar Windsor!!! Van woensdag tot en met zondag zullen we daar met de mensen uit het lab en de profs het congres bijwonen... en hopelijk hebben we tussendoor ook nog wat tijd om de omgeving en het uitgaansleven van Windsor te verkennen!!
Cheers!!
PS check www.yvonnetromp.mijnalbums.nl voor nog veel meer amazing pics van the Niagara Waterfalls!!
05 November 2007 - 03:56
Anne:
Wauw! Wat ontzettend gaaf allemaal zeg! De watervallen zijn ook echt mooier aan de canadese kant (ik heb ze alleen aan de amerikaanse gezien)! Mooie verhalen weer!
Heel heel heel veel succes komend weekend! En maak er wat moois van!
x Anne -
05 November 2007 - 05:33
Ronald:
Happy halloween! ohja, en een fiets heb ik natuurlijk ook, je blijft toch een Nederlander he? -
05 November 2007 - 07:17
Fransieee:
Eey Meissie,
Weer genoeg beleefd de afgelopen weken. Leuk om te lezen. Heel veel succes aankomende zaterdag en het gaat helemaal goed komen!
En voor de rest: Keep up the good work!
Ciao bella -
05 November 2007 - 08:06
Mo:
heej lieverd! Wat gaaf dat ze daar echt halloween vieren, haha! Ik wens je al vast heeeel veel succes zaterdag, maar je hoort nog wel van me..!
dikke kus -
05 November 2007 - 08:24
Marleen:
Lieve Yvon,
Wat een mooie verhalen en avonturen weer. Ik lees ze elke keer weer met veel plezier. Ik wens je heel veel succes met je presentatie!
Liefs!! -
05 November 2007 - 08:31
Willemien:
hey meis,
wat heb je weer veel meegemaakt zeg, leuk om te lezen!!
veel succes zaterdag!
x Wil
05 November 2007 - 10:10
Marleen En Evelien:
Leuk man! Mooie watervallen! Succes met je presentatie volgende week!! -
05 November 2007 - 10:39
Koen:
Vette pictures, ook al had ik ze reeds gezien :D. Dat gaat dus mijn 2e wereldwonder worden! Kijk er naar uit. Die fiets gaat er bij mij ook zeker komen, lekker tussen de vette SUVs door slalommen. We moeten de eer van groningen als fietsstad toch een beetje hoog houden! Blijven trouwens ook rare mathematicians die Canadezen... (11 km?? ;)) Succes deze week, kus! -
05 November 2007 - 12:23
Leonie:
Hey Von!
Whoehoe, bowlen is dus internationaal haha :). Echt superavontuur bij de Falls, ben met je eens dat je Canadeese veel mooier zijn. Heel veel succes volgende week, hoorde je iets zeggen op de video, en je Engels klinkt prima dus zal geen probleem zijn! En een kleine verspreking zal gezien NYC alleen maar hilarische herrineringen opleveren.
P.s. Aankomend weekend weer even skypen?
Dikke zoen! -
05 November 2007 - 20:32
Patrick:
Echt een schitterend verhaal en om jaloers op te worden. Succes deze week, je kunt het en onthoud dat niet iedereen een presentatie in Windsor mag geven. Dan kun je dus echt wel wat. Laat ze maar zien wie je bent. Kus -
06 November 2007 - 19:18
Gerjan:
Hey Von, heel veel plezier en veel succes in Windsor! Ik zal aan je denken. En je weet het, je kunt het!!!!!!!!
Dikke kus van mij -
07 November 2007 - 20:08
Elvira:
hoi yvonne
succes in Windsor, en zoals je broer het al zei: "je kunt het" zal aan je denken.
veel liefst van elvira. -
11 November 2007 - 11:36
Opa En Oma Corbet:
Vonne.................,
Elke dag volgen we jou via deze site.
Via sms-je vernomen dat je het congres heb toegesproken en later wederom een sms-je dat het succesvol was verlopen.
WE ZIJN HEEL ERG TROTS OP JE, BLIJF DOORZETTEN WAT JE TOT NOGTOE ALTIJD HEB GEDAAN EN OOK GELUKT IS, BLIJF ZOALS JE NU BENT INNEMEND LIEF, GOED LACHS EN HEEL GEWOON MOGEN WIJ OOK ZEGGEN, PLUS: INTELLIGENT !! We lazen de aankondiging met de namen, Oma was roodgloeiend van trots !!! en verder MAY THE LORD BLESS AND KEEP YOU en het ga je goed in dat verre stekkie van je. Succes en doei doei