Adventures in Toronto!!
Door: Yvonne Tromp
Blijf op de hoogte en volg Yvonne
24 September 2007 | Canada, Hamilton
zolang niks van mij gehoord!! :P
Hier gaat alles nog steeds super goed!!Afgelopen week stond geheel in het teken van mijn onderzoeksopzet, mijn aanvraagformulier voor The McMaster Research Ethics Board en het zoeken naar mijn eerste contacten met ijshockey coaches....Kortom het is een week geweest van heel hard werken, wat afgelopen maandag begon met .....juist, socializen, bijkletsen over het weekend (omdat we elkaar het hele weekend natuurlijk niet gezien hadden...NOT!!)koffie drinken, bagels eten en nog meer koffie drinken...Een prima begin van de week, al zeg ik het zelf. Toch maandagochtend heel wat werk weten te verzetten en min of meer “Voluntold” (hoezo vrijwillig...) om mee te doen als proefpersoon aan een pilotexperiment van twee mensen uit mijn research group. Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later stond ik geblinddoekt, met een enorme koptelefoon op, te luisteren naar piepjes en een punaise in een prikbord te prikken....en dat noemen ze dan onderzoek...haha!! Maar na het één en ander achteraf uitgelegd te hebben gekregen werd het een stuk duidelijker en interessanter! Haha! :P
Verder de dag aardig door kunnen werken en na lang aandringen van iedereen hier overgehaald kennis te maken met...Facebook...de hyves van hier. En dát hadden ze nu beter niet kunnen doen, want het is echt zeer verslavend!! :S Gelijk dus maar even mn account aangemaakt en mn eerste vriendjes toegevoegd.
Dinsdag wederom een labmeeting gehad en de week doorgesproken. Een prima moment voor mij om in de groep te gooien dat ik op zoek was naar ijshockey coaches...(en nee girls,....het is écht alleen voor mn onderzoek!!)...en gelijk worden er drie namen op tafel gegooid. Fantastisch dat je elkaar op deze manier kan helpen!! Er direct dus maar achteraan gegaan en de eerste contacten weten te leggen met de ijshockey wereld!! Verder aardig hard gewerkt en 's avonds samen met Dave gegeten....Vanaf het balkon een fantastisch mooie zonsondergang gezien. En verder de avond geprobeerd Jamie Oliver te evenaren...en alhoewel het aardig goed gelukt was, ben ik bang dat ik nog steeds je skills niet heb mam...
Woensdag besloten lekker thuis te blijven en vanuit hier te gaan werken. Heerlijk om je eigen dagen in te delen, qua tijden maar ook qua plaats waar je wilt werken. Wat er bij 28 graden op neer kwam...juist...in de achtertuin!! Flink bijgebruind, maar ook flink opgeschoten met mn onderzoeksplan en mn aanvraagformulier voor mn onderzoek. Begin er nu eindelijk een klein beetje een tevreden gevoel erover te krijgen. ’s Avonds een start gemaakt met de formulieren voor de aanvraag van mn visum. Want ook dat moet nog geregeld worden aangezien mijn visum die ik nu heb maar 6 maand geldig is en ik toch echt het één en ander op tijd moet gaan regelen wil ik het verlengen. Maar pfff...kijk er nu alweer tegen op om me weer in die papieren rompslomp te moeten inlezen en weer alles te moeten regelen. Maar goed...het is uiteindelijk voor het goede doel!!
Donderdag werd het hoog tijd om eindelijk eens langs het Athletic Centre te gaan, want ik wordt inmiddels aardig gek van het feit dat ik niet kan sporten hier...(begin al bijna "Eef-verschijnselen" te krijgen...en das echt niet goed!!). Helaas voor mij helpt deze keer lief lachen niet, en krijg ik te horen dat ik als international student, zonder McMaster collegekaart...en dus geen student-ID...toch echt niet in aanmerking kom voor een goedkoop lidmaatschap. Krijg een formulier in handen geduwd met de “ietwat” hogere prijzen...200 dollar voor een jaar abonnement!!! Dacht het dus mooi niet!! Braaf lachend loop ik de deur uit met de mededeling dat ik hem eerst thuis wel even doorlees, maar ondertussen met de gedachte: "Jim moet maar even wat voor me zien te regelen".
De rest van de dag bestond uit weer een dag hard werken en werd afgesloten met een meidenavond én...de laatste aflevering van Grey’s Anatomy van het vorige seizoen!! Volgende week de eerste nieuwe aflevering van het nieuwe seizoen!!! En ondanks dat er voor volgende week donderdag een party in de planning staat met de Motor Behaviour Group.... het berucht Sausage-Fest...hebben we als meiden al wel een deal weten te sluiten met de mannen....er komt een McDreamy-break :D!!
De laatste dag van de werkweek was erg moeizaam...en dus maar wat artikelen ingelezen en informatie gezocht op internet. Tussendemiddag overgehaald om mee te gaan naar de Phoenix voor lunch met Kate, Dave en Steve (en aangezien het werken toch voor geen meter ging was ik niet heel erg moeilijk over te halen). Na de lunch toch nog heel even een poging gedaan om wat te doen, maar van echt werken kwam helaas niet echt veel meer...Misschien had dat toch iets te maken met het biertje in The Phoenix...
Na het werk samen met Steve en Dave richting de Fortinos gereden om hotdogs en broodjes te halen voor de BBQ bij Yazz en Mel. Doorgereden naar hun huis bovenop het escarpment en na een warm welkom door Maple, de hond van Mel en Yazz, een rondleiding door het huis gekregen. De BBQ ondertussen ook aangeslingerd en genoten van overheerlijke hotdogs. Na het eten naar binnen gegaan om een potje Settlers of Catan te spelen....en elkaar ondertussen geprobeerd wat bij te brengen van elkaars taal. En alhoewel er aardig van Spaan, Frans, Nederlands, en Engels over en weer werd gesproken...weet ik niet zeker of ik inderdaad dat geleerd heb wat me verteld is...maar dat was wederzijds :D!!! haha!! Ondertussen zijn ook Kate, en even later Erin en Alison gearriveerd en tegen een uurtje of 10 zijn we naar buiten gegaan om een kampvuurtje te bouwen in de achtertuin. Rondom het vuur tot een uurtje of één gekletst, gedronken en vooral veel gelachen. Echt een super gezellige avond gehad!
En toen was het weekend en ging wederom mijn wekker om 07.30!! :S Maar met deze keer...Toronto in de planning!! Voor mij de allereerste keer alleen op avontuur sinds mijn aankomst in Hamilton...alleen op naar de grote stad! Goed voorbereid met lonely planet, capitool én routekaart van Toronto in de aanslag...want wil echt alles zien en niks missen van de stad...tegen 9 uur de bus richting Downtown Hamilton genomen. Overgestapt op de GO bus richting Toronto en zo'n twee uur later sta ik goed en wel in hartje Toronto!! En waauw!!!...vanaf de bus al een enorm mooi uitzicht gehad...maar eenmaal tussen de wolkenkrabbers in voel ik me echt helemaal top!! Het is net weer een beetje NYC...en voel me direct helemaal op mn gemak!!
Vanaf Union Station op naar de eerste spot: de CN tower, het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld en maar liefst 553 m hoog!! Vanaf Union Station al duidelijk te zien, dus richting bepalen was niet heel erg lastig! Aangesloten in de rij om een kaartje te kopen voor de glass floor en het uitzichtspunt. En geprobeerd om korting te fixen met mijn ISIC international student card..en ja hoor, maar liefst 2 dollar korting!! Die ga ik vaker uitproberen, haha!! Gelukkig was de rij voor de lift niet heel erg lang dus hoefde niet al te lang te wachten. Wel heel bizar om al wachtende in de rij in één keer Nederlanders achter je te horen praten. Denk je aan de andere kant van de wereld te zitten....Dus maar even een praatje aangeknoopt met de mannen achter me....
Met de lift uiteindelijk naar een hoogte gebracht van 346 meter!! Echt een fantastisch uitzicht over heel Toronto, helaas wel achter glas, maar enorm veel foto’s geschoten. Ook de glazen vloer opgelopen....en inderdaad zoals verteld...ook zonder hoogtevrees is het echt heel erg apart om in één keer de diepte in te kijken.
Na de CN tower, buiten even een plekje in de schaduw opgezocht, van de mensen genoten en de tijd genomen om de omgeving en de sfeer op me in te laten werken. En ja hoor....wat zie ik niet ver van de CN tower vandaan....het kantoor van AON....echt zooo grappig!! Ja broertje...je collega's aan de andere kant van de wereld hebben een ietwat betere spot dan het kantoor in Rotterdam vrees ik!! ;)
De rest van de dag een bezoek gebracht aan Rogers Centre (waar de twee grote sportclubs, de Toronto Argonauts van de Canadian Football League en de Toronto Blue Jays, van het Major League Baseball spelen), de Hockey Hall of Fame, en Commerce Court (...Een enorm groot ondergronds winkelcentrum...echter helaas was alles dicht toen ik erdoor heen liep, maar dat was misschien maar goed ook!!). Net als in NYC werd het 's middags hoog tijd voor een bezoekje aan de Starbucks en onder het genot van een Mocha Coffee (Jep Leo, ook hier zijn ze irresistabe!!) de route voor de rest van de dag uitgestippeld. Een aantal dingen uitgezocht, waaronder Old and New city Hall, Nathan Phillips Square, the Church of the Holy Trinity, the Ontario Parliament Buildings, en the University of Toronto. Bij dit laatste een tijdje blijven hangen want de campus is echt fantastisch mooi. Na wat rondgedwaald te hebben op het enorme kabaal van mensen afgelopen....maar even kijken wat daar aan de hand is...en ja hoor...een wedstrijd lacrosse van het universiteits team!! Fantastisch om te zien, dus maar even gebleven om te kijken....niet dat ik er ook maar iets van snapte maar best leuk om een keer te zien!
Aan het einde van de middag via China Town richting de Harbour gelopen en nog een uurtje langs de boulevard aan Lake Ontario uitgewaaid en genoten van de mensenmassa....I seriously love the big city!!
Echt doodop van 7 uur wandelen de bus weer terug gepakt naar Hamilton!! Wat was Toronto gaaf zeg!!
Zaterdagavond het idee van Hessvillage maar aan mn neus voorbij laten gaan en ook vandaag niet al teveel gedaan. Erachter gekomen dat mn roomie Liane ook van voetbal houdt...dus vanmorgen samen naar Manchester United-Chelsea gekeken...
De rest van de dag genoten van het prachtige weer buiten en en nu net terug van een avondje poolen met Dave...En de revanche op mn bowlingavond goed gemaakt door hem te verslaan met 3-2!!!
Morgen weer een nieuwe dag van mn werkweek en eens kijken of ik het eindelijk voor elkaar ga krijgen om met Jim om de tafel te gaan zitten voor mijn onderzoek en mn aanvraag voor mn onderzoek in te dienen bij de ethische commissie!
Voor nu was dit weer een update vanuit Hamilton...Voor foto's van de BBQ en mijn dagje Toronto kijk ff op www.yvonnetromp.mijnalbums.nl (wachtwoord is yvonne). Er staan twee filmpjes op deze site (werd vriendelijk doch dringend verzocht om niet alleen foto's maar ook filmpjes te maken..dus bij deze...:)), van bovenaf de CN Tower en op Nathan Phillips Square. Verder hoop ik nog wat filmpjes op hyves te zetten, maar dat is tot op heden nog niet echt gelukt...but I am working on it!!
Hele dikke knuffel voor iedereen!!!
Cheers!!
24 September 2007 - 05:05
Eef:
eefverschijnselen...tsss!! ik heb hier ook gewoon een gym opgezocht hoor...hahaha...toffe verhalen meid -
24 September 2007 - 05:06
Leo:
He Lieve Von!
Goed om te horen dat er een Starbucks is, dan weet ik ten minste zeker dat je zult overleven :). Wat betreft het voetbal: Gisteren zijn wij door de jongens ook meegeslingerd naar de tv! In de hele stad was tv te kijken, helaas ben ik als echte voetbalfanaat in slaap gevallen haha.
Dikke zoen! -
24 September 2007 - 06:56
Ronald:
Hoi facebook-vriendinnetje :-p,
Toronto zier er ook mooi uit, zal ik ook eens op mijn lijstje van toekomstige vakantieplekken zetten. Weet je nog goede (=goedkope) hotels voor me?
Liefs,
Ronald
24 September 2007 - 06:57
Fransieee:
Eey Meissie,
Goede traditie dit. Maandagochtend lees ik deze berichies voordat ik aan de slag ga op mijn werk (deze moeten we er maar inhouden, dus je weet wat je te doen staat). ;-)
Maar leuke verhalen weer om te lezen.
Keep up the good work!!
Knuffel Fransieee -
24 September 2007 - 07:58
Marjolein:
Sjee Yvon, wat heb jij het in korte tijd al zoo naar je zin gemaakt daar zeg! Wat goed! Klinkt echt allemaal super gezellig daar, leuke groep, word je mooi in opgenomen zo te lezen, echht goed getroffen hoor!! En nu dus aan het werk, bezig met ond. aanvraag en werkplan (pfff), ff weer omschakelen he :P Heel veel succes en blijf lekker genieten daar! Ik moet nog ff 3 weekjes wachten, dan kan ik ook los :)
Groetjes uit Groningen. -
24 September 2007 - 09:31
Mykie:
Jaaaaaaa, een nieuw berichtje :-)
En Facebook is leuk he, en lekker verslavend (lees: goede studieontwijkende bezigheid) hihi.
Ik ga toch nog even wat proberen te doen nu, morgen al tentamen, brrr. Dus hyves, facebook, waarbenjij.nu en msn uit en aan de slag.
Werkze maar weer deze week en ik ben alweer benieuwd naar je volgende belevenissen.
Dikke kus -
24 September 2007 - 13:58
Koentje:
Hoi Yvonne! Zo te zien gaat ie daar wel lekker, mooi plaatje van Toronto trouwens. Ik heb deze week de aanvragen voor subsidie de deur uitgedaan, dus laat die doekoes maar komen :D!! Succes! -
24 September 2007 - 15:38
Anne:
Zo! Toronto is gaaf! Ziet er heel mooi uit. Daar ga ik zeker ook heen!
x -
24 September 2007 - 19:25
Mo:
heej meis! soow wat heb jij veel BBQ's.. haha ziet er super uit von! tot mails.. xx -
25 September 2007 - 19:26
Gerjan:
He Von, wat een leuk verhaal. Mooi dat je al zoveel gedaan en gezien hebt. Mijn uitzicht is ook niet slecht hoor, maar ik kom graag volgend jaar kijken hoe mijn collega's in Toronto erbij zitten.
Kus -
27 September 2007 - 12:02
Jois:
Hoezo niet sporten? Heb je je hardloop schoenen niet meegenomen? Daar heb je geen 200 dollar voor nodig hoor:) Je bent wel een beetje te bruin hoor. Ik dacht dat Canada zo koud was! Nou wij spreken jou over een paar maandjes wel weer als min 20 is daar:)
Btw...lunchen met bier? zo hebben we jou toch niet opgevoed;)
Dikke kus, Jois